Dr.Ilta Bylykbashi

Obsteter-Gjinekologe & Ekografiste


Dr. Ilta Bylykbashi ka lindur me 19 Qershor 1979 ne Tirane, Shqiperi. Pas mbarimit te Shkolles se Mesme ne Gjimnazin “Sami Frasheri” Tirane, me noten mesatare 10, ajo ka vazhduar dhe perfunduar studimet prane Uiversitetit te Tiranes, ne Fakultetin e Mjekesise se Pergjithshem ne vitet 1997- 2003. Ne kursin e studimeve Universitare ajo eshte diplomuar per Mjekesi dhe Kirurgji te Pergjithshme, duke u vleresuar me noten mesatare 9.95, ku dhe ka marre vleresimin “Studente e Shkelqyer” nga Ministria e Arsimit per vitin 2003.
Me tej, pas nje periudhe dy vjecare si Stazhiere prane Spitali Universitar Obsterik-Gjinekologji Tirane “Mbreteresha Geraldine”, ne vitin 2005 ka filluar Shkollen e Larte Pasuniversitare te specializimit si Mjeke Obsteter-gjinekologe, te cilen e ka mbaruar me rezultate te shkelqyera ne vitin 2009.
Ne vijim te ketij specializimi te suksesshem , ne vitin 2010 fillon karriera e saj si Mjeke Obsteter-gjinekologe me emerim te plote, prane Spitali Universitar Obsterik-Gjinekologji Tirane “Mbreteresha Geraldine”.
Deri me tani ajo vazhdon punen ne te njejtin spital, duke gezuar respektin dhe vleresimim e e personelit mjekesor dhe pacienteve te saj.
Ne vitin 2013, fillon edhe specializimin e metejshem si doktorante ne Obstetrike –Gjinekologji prane te njejtit spital Universitar.
Specializimet e saj ne fushen e Obstetrike–Gjinekologjise perfshijne nje sere trajnimesh dhe kualifikiimesh specifike, prane institucioneve prestigjoze si me poshte:
• Seminar trajnues ne “An OMI visiting professorship in Obs-Gyn, under the auspices of The Medical University of Vienna and The American Austrian Foundation”, , May 24-25, 2013, Tirana, Albania;
• Trajnim ne seminarin: “Maternal and infant health”- Salzburg Columbia Seminar, Columbia University of College of Physicians and Surgeons, 9-15 Qershor, 2013, Salzburg;
• Seminar Trajnues ne “Laboratory Medicine Standartization for Best Diagnostic Accuracy”, American Hospital, 28 Janar, 2012, Tirane.
• Seminar Trajnues i Kolposkopise – Workshop i Kolposkopise se Federates Europiane te Kolposkopise. Kongresi i Dyte i A.A.O.G. dhe “Eurovision of Royal College of Obstetricians and Gynaecologists. Maj 2011, Tirane.
• Kurs Trajnues prane “Shkolles Multidisiplinore mbi Informacionet, Perditesimin dhe Kualifikimin ne Fispatologjine e Traktit Gjenital dhe te SST. Kursi i pare i Kolposkopise, Prill 2011, Ascoli Piceno – Itali;
• Trajnim mbi Vendosjen e DIU-se me Baker Cu T 380A menjehere pas lindjes. Maj 2010, Tirane;
• Pjesemarrje ne Nivelin e Pare te Kursit te Histeroskopise (kurs i plote me dy nivele), organizuar nga AGEA, SEGI dhe SH.E.GJ.SH., Shkurt 2009, Durres.
• Kurs trajnimi i perparuar i “Ekografise ne Obstetrike dhe Gjinekologji, organizuar nga Ian Donald Inter-University School of Medical Ultrasound, Dubrovnic, Croatia, Prill 2008;
• Kurs i Ekografise “Bazat e Ultrasonografise ne Obstetrike dhe Gjinekologji”, organizuar nga spitali Universitar Obstetrik-Gjinekologji “Mbreteresha Geraldine”, Maj 2007, etj.
Gjate viteve te punes se saj si Mjeke Obsteter –Gjinekologe prane struktures Universitare te Spitalit “ Mbreteresha Geraldine”, ka marre pjese ne disa kongrese boterore te organizuara nga Shoqatat nderkombetare dhe vendase te Gjniekologjise dhe ne shumicen e tyre ka qene referuese dhe publikuese e punimeve shkencore te vleresuara dhe te botuara. Nder to po dallojme disa me rendesi te veçante si:
• Artikulli “Hysterectomy for uncontrolled postpartum bleeding: a retrospective review”, International Journal of Science anf Research (IJSR) ISSN: 2319-7064. Tetor 2015
• Artikull “Placenta Previa: Obstetric factors and pregnancy outcome”, Kongresi i XI-te i Shoqates Europiane te Gjinekologeve, 21-24 tetor, 2015 Prage.
• Artikull “Outcomes of clomiphene citrate treatment in young hypogonadal men”- bashkeautore, Kongresi i Pare Nderkombetar Shqiptar ne Riprodhimin Njerezor dhe Andrologji, 09-10 tetor, 2015, Durres.
• Artikulli “Metformin use in hormonal disfunction due to polycystic ovarian syndrome”-bashkeautore, Kongresi i Pare Nderkombetar Shqiptar ne Riprodhimin Njerezor dhe Andrologji, 09-10 tetor, 2015, Durres.
• Artikull “Placenta Previa: “Faktoret obstetrikale dhe impakti mbi shtatzënine.” Kongresi IV-rt i Shoqates Shqiptare te Obsteter-Gjinekologeve, 29-30 Maj, 2015, Tirana.
• Artikull “HPV-AND si test plotesues ne ndjekjen e pacienteve me rezultate anormale te pap-testit” – bashkeautore, Kongresi IV-rt i Shoqates Shqiptare te Obsteter-Gjinekologeve, 29-30 Maj, 2015, Tirana
• Artikull “Mykoplazmat gjenitale ne rrezikun e lindjes parakohe”- bashkeautore, revista e Perinatologjise shqiptare, Qershor 2015.
• Artikulli “ Alport Syndrom and pregnancy””, ne Semenarin e Salzburgut “Maternal and Infant Health”, Qershor 10-14, 2013, Salzburg, Austri. etj
Eshte njohese e mire e gjuheve te huaja si Anglisht dhe Italisht.
Ne Doctors Hospital, Dr. Ilta eshte nje prej stafit profesionist mjekesore te Obstetrike-Gjinekologjise, me një gamë të gjerë njohurish dhe përvoje për t’ju siguruar një periudhë shtatzanie të lumtur e të shëndetshme nëpërmjet kontrolleve mujore.
Shërbimet Obstetrikale:
• Shtatezenia (normale dhe ajo e nderlikuar)
• Kontroll obstetrik dhe Ultrasonografik
• Ultrasonografia Doppler
• Ekokardiografia fetale
• Ekzaminimi I tremujorit të parë
• Ekzaminimi I tremujorit të dytë
• Biopsia e vileve koriale (CVS)
• Amniocenteza
• Kordocenteza
• Reduktimi multifetal
• Testi Antenatal
• Lindja (normale dhe ajo operative)
Shërbimet Gjinekologjike:
• Ekzaminimi gjinekologjik vjetor
• Administrimi dhe informimi për kontracepsionin
• Planifikimi familjar
• Urgjencat gjinekologjike
• Gjinekologjia pediatrike dhe për adoleshentët
• Gjinekologjia urologjike
• Endokrinologjia gjinekologjike
• Menopauza
• Çrregullimet menstruale
• Sindroma e cisteve të shumëfishta në vezore
• Endometriozë
• Onkologji gjinekologjike
• Operacione gjinekologjike
Operacione endoskopike
• Laparoskopi
• Histeroskopi.